nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Torsk med sandefjordsmør
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Torsk med sandefjordsmør
La fisken ligge i rennende kaldt vann slik at fiskekjøttet blir fast og hvitt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Fiskeskivene bør være ca. 2 cm brede.
Vask fisken godt og la den ligge i rennende kaldt vann en times tid før koking.
Kok opp rikelig med vann til fisken og tilsett salt. Legg i så mange fiskeskiver som det går med til første servering.
Gi dem et raskt oppkok og skru ned varmen slik at fisken bare trekker til den er gjennomkokt,
ca. 5 minutter.Kok fløten inn til halvparten. Del smøret i terninger og pisk inn en terning av gangen. Sausen må ikke koke mens smøret piskes inn, for da vil den skille seg.
Smak sausen til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft og rør inn hakket persille.
Server torsken nytrukket med kokte poteter og gulrøtter.