
Tvinnet hvetekrans
Tvinnet hvetekrans
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm melken til 37º. Smuldre gjæren i en bolle og tilsett melken. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett smøret. Rør i egg, sukker, salt, kardemomme og 8 dl mel. Arbeid deigen til den er ganske løs og la det heve under plast i ca. 30 min.
Legg smøret til fyllet i en bolle. Riv i kransekakemassen. Tilsett sukker og kanel. Rør sammen til en glatt konsistens.
Tilsett resten av melet i den hevede deigen og kna den smidig. Ta den opp på bakebordet, og del i to like store biter.
Kjevle ut til rektangel. Smør først over smør og mandelmassen og så eplefyllet. Rull sammen fra langsiden.
Legg deigrullen med skjøten ned på bakepapir på en stekeplate. Tvinn de to lengdene sammen og form til en krans. Trykk skjøten godt sammen. Sett kransen til heving i ca. 40 min.
Sett ovnen på 200º. Pensle de ferdig hevede kransene med sammenpisket egg. Strø på mandler. Stek på nederste rille i ovnen i ca. 20 min. Avkjøl på rist.
Bland melis og juice til en glasur og ringle over ved servering hvis du ønsker det.