Tvinnet hvetekrans  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 45min

Tvinnet hvetekrans

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 45min

Tvinnet hvetekrans

Deilig hvetekrans med fyll av kransekakemasse og marsipan. Kjempegod til kaffen Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Lag en stor eller to mindre ­kranser av denne deigen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4dl
130g
Smør(mykt )
1stk
1klype(r)

Fyll

100g
0.5pakke(r)

Pensling og pynt

1stk
Egg(sammenpisket )
1dl
Mandler(flak)

SLIK GJØR DU

  1. Varm melken til 37º. Smuldre gjæren i en bolle og tilsett ­melken. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett smøret. Rør i egg, sukker, salt, kardemomme og 8 dl mel. Arbeid deigen til den er ganske løs og la det heve under plast i ca. 30 min.

  2. Legg smøret til fyllet i en bolle. Riv i kransekakemassen. Tilsett sukker og kanel. Rør sammen til en glatt konsistens.

  3. Tilsett resten av melet i den hevede deigen og kna den smidig. Ta den opp på bakebordet, og del i to like store biter.

  4. Kjevle ut til rektangel. Smør først over smør og mandel­massen og så eplefyllet. Rull sammen fra langsiden.

  5. Legg deigrullen med skjøten ned på bakepapir på en stekeplate. Tvinn de to lengdene sammen og form til en krans. Trykk skjøten godt sammen. Sett kransen til heving i ca. 40 min.

  6. Sett ovnen på 200º. Pensle de ferdig hevede kransene med sammenpisket egg. Strø på ­mandler. Stek på nederste rille i ovnen i ca. 20 min. Avkjøl på rist.

  7. Bland melis og juice til en glasur og ringle over ved ­ser­vering hvis du ønsker det.

Deilig hvetekrans med fyll av kransekakemasse og marsipan. Kjempegod til kaffen Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN