Viltbiff
Viltbiff Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t

Viltbiff

nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t

Viltbiff

Ytrefileten av reinsdyr med fantastisk fløtesaus og ovnsbakte hasselbackpoteter. Server og imponer familie og gjester. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (17 stemmer)
Ytrefileten av reinsdyr, elg eller hjort er fin å bruke til biff. Kjøttet er mørt og smakfullt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Hasselbackpoteter

10stk
1ts
3ss
Hasselnøtter(hakkede)
750g
Reinsdyrkjøtt(ytrefilet)
1ts
2ss
Smør(til steking)

Fløtesaus

2dl
Kraft(viltkraft eller viltfond)
1ss
Eddik(eks. bringebær eddik)
3ss
Lettrømme(evt. crème fraîche)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Del fileten i tykke medaljonger.

  2. Brun dem på hver side i litt smør og etterstek på svak varme i cirka 4 minutter avhengig av tykkelse og hvor mye du ønsker kjøttet stekt.

  3. Kok ut pannen med viltkraft eller fond og tilsett resten av ingrediensene. Kok inn sausen til den tykner. Smak til.

  4. Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom, de skal henge sammen i bunnen.

  5. Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle med smør og strø over krydder. Stek dem på 225° i 45-50 minutter til potetene har fått en gyllen overflate og er gjennomstekte. Dryss over hakkede nøtter når det er igjen cirka 15 minutter av steketiden.

  6. Server reinsdyrbiffene med hasselbackpoteter, stekte kantareller, stekt småløk, aspargesbønner, små gulrøtter, rognebærgelé og saus.

Ytrefileten av reinsdyr med fantastisk fløtesaus og ovnsbakte hasselbackpoteter. Server og imponer familie og gjester. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN