Viltkake med eple- og potetsalat og cidersaus
Viltkake med eple- og potetsalat og cidersaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del poteter i skiver og legg i en langpanne. Hell på 2 ss olivenolje og strø salt og pepper på potetene. Stek dem ved 200º i ca. 25 minutter.
Stikk kjernehuset ut av eplene og skjær i tynne båter. Bland epler og poteter med olivenolje, sitronsaft og pepper i en bolle og server straks til de stekte kakene.
Lag viltkakene. Sett ovnen på 200º. Brun løken i litt smør. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttdeigen i en mikser. Strø på salt og pepper.
Prøvestek en kake slik at du kjenner om farsen er godt krydret.
Form til ca. 12 avlange kaker. Legg dem i en smurt ildfast form og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til de er gjennomstekt.
Hell alle ingrediensene til sausen i en kjele unntatt maisenna og fløte. La dette koke opp.
Hell på fløten og la sausen koke i ca. 5 minutter. Jevn sausen med 1–2 ts maisenna utrørt i litt kaldt vann. Smak sausen til og server til potetsalaten og de stekte jerpene.