Norsk lam er nam

Norsk lam er nam


TAGGER

DEL ARTIKKELEN

Endelig er det ferske, norsk lammekjøttet her! Her får du kjempegode middagsretter med lam i mange varianter, så ikke nøl med å invitere venner og familie på et festmåltid

Høsten har mye å by på av godsaker og ferskt norsk lammekjøtt er noe mange ser fram til. Kok en stor kjele fårikål og inviter til fest rundt bordet, enklere og bedre mat finnes ikke. Men lam kan også gi store smaksopplevelser som stek og i ei gryte. Lammekjøttet er mørt og saftig og trenger derfor ikke lang tilberedningstid.

Krydret lammegryte med spinat er ei gryte som bare blir bedre av å varmes dagen derpå. En mild, aromatisk lammegryte som minner om Marokko.

En fransk lammegryte skal smake av timian og hvitløk og denne inneholder også hvite bønner. Gryta er herlig å servere en kald høstdag.

Fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett for noen år siden og det er ikke rart for ikke bar smaker den godt men de er også superenkel å lage. med bare tre ingredienser og salt og pepper, så har du en rett de fleste liker.

Lammeskiver på poteter og løk er også en smakfull rett som skal stekes i ovn.

Lammesteken med poteter og appelsin skal gjerne smake av de klassiske krydderne rosmarin og hvitløk. Smak gjerne til med appelsin eller sitron, som gir en frisk og syrlig smak.

TAGGER

DEL ARTIKKELEN