nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Eplekake i langpanne
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Eplekake i langpanne
Tradisjonell eplekake med kaneldryss. Kan også serveres med is eller vispet krem.
Oppskriften er til cirka 18 kakebiter.
SLIK GJØR DU
Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland sammen smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
Hell deigen i en langpanne ca. 22x30 cm kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
Hell vannet av eplebåtene, legg dem taksteinslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i cirka 30 minutter. Skjær kaken i biter ved servering.