nivå
Lett
aktiv
4min
totalt
5min
Ostekake i kopp
nivå
Lett
aktiv
4min
totalt
5min
Ostekake i kopp
OSTEKAKE: Ostekake på amerikansk vis, i mikrobølgeovn - for den litt utålmodige.
Foto: Per ErvlandFrisk og god ostekake du lager på få minutter.
Vi brukte lettrømme, men du kan fint bruke seterrømme, crème fraîche eller gresk yoghurt om du har det i skapet.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSmør(Til å smøre koppen)
SLIK GJØR DU
Ha kjeksene i en ziplock-pose, og knus dem forsiktig med en kjevle.
Ha i smeltet smør, rør sammen og trykk massen godt ned i bunnen av koppen. Sett til side.
Smør innsiden av en kopp med litt meierismør.
I en annen bolle visper du et egg lett sammen.
Ha kremost, rømme, sukker og smør i det piskete egget, og rør sammen til du har en jevn masse.
Sett i mikrobølgeovnen og stek på full styrke (1200 W) i cirka ett minutt.
Servér med ferske bær, eller bare nyt som den er!
Hell ostemassen over i koppen.
OSTEKAKE: Ostekake på amerikansk vis, i mikrobølgeovn - for den litt utålmodige.
Foto: Per Ervland