Eplekake i kopp Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
4min
totalt
5min

Eplekake i kopp

nivå
Lett
aktiv
4min
totalt
5min

Eplekake i kopp

HØSTKOSEN I KOPP: Rykende varm og rett fra mikrobølgeovnen blir denne ekstra god med en liten kule is. 

Foto: Per Ervland

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (98 stemmer)
Eplemos gjør denne kaken ekstra saftig og god. Du lager den på få minutter i mikrobølgeovnen. Server gjerne med en liten kule god vaniljeis og kaneldryss.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2.5ss
Eplemos(Finmost)
1ss
0.5stk
Eple(Lite, gjerne hageeple)

SLIK GJØR DU

  1. Ha mel, sukker og bakepulver i en kopp og bland lett sammen.

  2. Rør inn eplemosen. Er det en grov type med biter, kan det lønne seg å mose den litt ekstra først, eventuelt tilsette en ts vann eller eplejuice for å få væskebalansen riktig. 

  3. Rør inn melken.

  4. Skjær et par båter av eplet til å legge på toppen av kaken, og kutt resten av det halve eplet i små terninger. Sett til side.

  5. Rør inn epleterningene, og legg skivene på toppen av kaken.

  6. Strø over litt sukker og kanel.

  7. Stekes i mikrobølgeovnen på full styrke (1200 w) i cirka ett minutt. Sjekk om den er ferdig, og kjør eventuelt intervaller på ti sekunder til den er ferdig stekt.

    Kaken er ferdig når du kan stikke inn en spaghetti eller tannpirker uten at røren sitter igjen på den.

HØSTKOSEN I KOPP: Rykende varm og rett fra mikrobølgeovnen blir denne ekstra god med en liten kule is. 

Foto: Per Ervland

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (98 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN