
Eplekake i kopp
Eplekake i kopp
HØSTKOSEN I KOPP: Rykende varm og rett fra mikrobølgeovnen blir denne ekstra god med en liten kule is.
Foto: Per ErvlandSLIK GJØR DU
Ha mel, sukker og bakepulver i en kopp og bland lett sammen.
Rør inn eplemosen. Er det en grov type med biter, kan det lønne seg å mose den litt ekstra først, eventuelt tilsette en ts vann eller eplejuice for å få væskebalansen riktig.
Rør inn melken.
Skjær et par båter av eplet til å legge på toppen av kaken, og kutt resten av det halve eplet i små terninger. Sett til side.
Rør inn epleterningene, og legg skivene på toppen av kaken.
Strø over litt sukker og kanel.
Stekes i mikrobølgeovnen på full styrke (1200 w) i cirka ett minutt. Sjekk om den er ferdig, og kjør eventuelt intervaller på ti sekunder til den er ferdig stekt.
Kaken er ferdig når du kan stikke inn en spaghetti eller tannpirker uten at røren sitter igjen på den.
HØSTKOSEN I KOPP: Rykende varm og rett fra mikrobølgeovnen blir denne ekstra god med en liten kule is.
Foto: Per Ervland