Kongekake
Kongekake
KONGEKAKE: Kongekake er basert på dessertklassikeren Dronning Maud.
Foto: Kristine IlstadDETTE TRENGER DU
PERSONERKakebunn
Mellom lagene
SLIK GJØR DU
Del kransekakemassen opp i biter og ha bitene i en food processor sammen med eggene. Kjør på full hastighet til du får en luftig og jevn mandeldeig.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og sett kakebunnen tilbake i den rene formen.
Riv kokesjokoladen (bruk gjerne mandelkvern) og sett til side.
Til fromasjen piskes først egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen på svak varme. Hell den smeltede gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske.
Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend kremen inn i eggedosisen.
Hell halvparten av fromasjblandingen over mandelbunnen i kakeformen. Dryss over 2/3 av den revne sjokoladen. Hell over resten av fromasjblandingen og dryss resten av sjokoladen på toppen.
Sett kaken i kjøleskapet til fromasjfyllet har stivnet. Løsne kaken forsiktig fra formen og flytt den over på et kakefat.
KONGEKAKE: Kongekake er basert på dessertklassikeren Dronning Maud.
Foto: Kristine Ilstad