Fattigmann Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
45min
totalt
8t 40min

Fattigmann

nivå
Vanskelig
aktiv
45min
totalt
8t 40min

Fattigmann

EN AV SJU: Denne hører julen til i følge tradisjonen.

Foto: matprat.no

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (23 stemmer)
Fattigmann hører til blant de "sju slag" som man må ha til jul. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 25 fattigmann-kaker. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6ss
Kremfløte(pisket krem)
0.5ts
3pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Vend inn pisket krem og tilsett konjakk.

  2. Bland inn kardemomme og ca. 200 g siktet hvetemel. Bruk resten av hvetemelet til utkjevling. Dekk bollen med plast og la deigen stå kjølig til neste dag. 

  3. Kjevle ut litt av deigen om gangen til en passe tykk leiv, ca 3 mm. Skjær ut snipper med en bakkelsesspore, ca. 5 cm x 5 cm. Lag et snitt midt i hver snipp og "smett" den ene spissen forsiktig gjennom hullet.

  4. Kok kakene i smult eller matfett til de er gylne. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under kokingen. Avkjøl kakene på rist. Smultet kan stekes i flere ganger. Om du skal lage flere julekaker som for eksempel hjortetakk eller smultringer kan du godt brukes samme smultet om igjen.

EN AV SJU: Denne hører julen til i følge tradisjonen.

Foto: matprat.no

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (23 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN