Grovbrød med bygg og havre
Grovbrød med bygg og havre
SPIS GROVBRØD: Få en god start på uka med dette grovbrødet som inneholder både bygg og havre.
Foto: Opplysningskontoret for brød og kornInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen sammalt hvete, hvetekli, byggmel, havregryn og vann. La det stå i romtemperatur i ca. 30 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 3 minutter på sakte fart, så 3 minutter litt raskere elting. La deigen hvile i en bolle i ca. 30 minutter. Elt deigen videre for hånd, og la den ligge i 20 minutter til.
Del deigen i to og form til avlange brød. Pensle brødene med melk og rull dem i havregryn før de legges i to smurte 2-liters brødformer. Sett brødene på et lunt sted og la etterheve i ca. 40 minutter.
Forvarm ovnen til 210 °C. Stek brødene på en rist nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Ta brødene ut av formene med det samme og avkjøl på rist.
SPIS GROVBRØD: Få en god start på uka med dette grovbrødet som inneholder både bygg og havre.
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn