Grovbrød med bygg og havre Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
2t 20min

Grovbrød med bygg og havre

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
2t 20min

Grovbrød med bygg og havre

SPIS GROVBRØD: Få en god start på uka med dette grovbrødet som inneholder både bygg og havre.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (307 stemmer)
Et kjempegodt grovbrød med bygg og havre. Diplombaker Arild Mellemsæther står bak denne oppskriften.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bløtlegging

150g
3.5dl

Hoveddeig

20g
3.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen sammalt hvete, hvetekli, byggmel, havregryn og vann. La det stå i romtemperatur i ca. 30 minutter. 

  2. Tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 3 minutter på sakte fart, så 3 minutter litt raskere elting. La deigen hvile i en bolle i ca. 30 minutter. Elt deigen videre for hånd, og la den ligge i 20 minutter til. 

  3. Del deigen i to og form til avlange brød. Pensle brødene med melk og rull dem i havregryn før de legges i to smurte 2-liters brødformer. Sett brødene på et lunt sted og la etterheve i ca. 40 minutter.

  4. Forvarm ovnen til 210 °C. Stek brødene på en rist nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Ta brødene ut av formene med det samme og avkjøl på rist. 

SPIS GROVBRØD: Få en god start på uka med dette grovbrødet som inneholder både bygg og havre.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (307 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN