Saltbakte rødbeter med chèvre og gressløk Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t

Saltbakte rødbeter med chèvre og gressløk

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t

Saltbakte rødbeter med chèvre og gressløk

ELSKET AV UKRAINA: Det finnes over to hundre oppskrifter med rødbeten. Førtifem millioner ukrainere kan vel ikke ta feil!

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (20 stemmer)
Det beste jeg vet: Rødbeten er supermaten som alltid har vært her Poenget med å saltbake er ikke å få maten til å smake salt. Snarere handler det om å få til en fin stekeflate og være med på å konsentrere smaken. Med rødbeter blir det lett å skrelle dem etter å ha blitt bakt. Eller la være – skallet smaker godt. Dette er en klassisk kombinasjon av rødbete og hvit geitost. For Viestad er det avgjørende – det som gjør at retten funker – at han også har på en god del eddik. Litt røykt salt – som nå er tilgjengelig i mange butikker – gir et fint røykpreg. Saltet fra bakingen kan brukes på nytt.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Rødbete(hele)
150g
Chevre(i biter)
2ss
Hvitvinseddik(Eventuelt eplesider- eller malteddik)
0.5stk
Løk (kepaløk)(i tynne skiver)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Ha rødbeter i en liten ildfast form og pakk grovt salt rundt. Bak i ovnen i 35 til 40 minutter.

  2. Mens rødbetene fortsatt er glovarme, del dem i to. Ha løk og eddik på et fat, legg rødbetene på fatet med snittsiden ned. La ligge i noen minutter – den vil trekke til seg litt av eddiken.

  3. Ha rødbeter på tallerkener, dryss gjerne over litt røykt salt, legg på biter med chèvre, løk og gressløk.

ELSKET AV UKRAINA: Det finnes over to hundre oppskrifter med rødbeten. Førtifem millioner ukrainere kan vel ikke ta feil!

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (20 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN