nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t
Saltbakte rødbeter med chèvre og gressløk
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t
Saltbakte rødbeter med chèvre og gressløk
ELSKET AV UKRAINA: Det finnes over to hundre oppskrifter med rødbeten. Førtifem millioner ukrainere kan vel ikke ta feil!
Foto: Mette RandemDet beste jeg vet: Rødbeten er supermaten som alltid har vært her
Poenget med å saltbake er ikke å få maten til å smake salt. Snarere handler det om å få til en fin stekeflate og være med på å konsentrere smaken. Med rødbeter blir det lett å skrelle dem etter å ha blitt bakt. Eller la være – skallet smaker godt.
Dette er en klassisk kombinasjon av rødbete og hvit geitost. For Viestad er det avgjørende – det som gjør at retten funker – at han også har på en god del eddik.
Litt røykt salt – som nå er tilgjengelig i mange butikker – gir et fint røykpreg. Saltet fra bakingen kan brukes på nytt.
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
Rødbete(hele)
150g
Chevre(i biter)
5dl
2ss
2ss
Hvitvinseddik(Eventuelt eplesider- eller malteddik)
0.5stk
Løk (kepaløk)(i tynne skiver)
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 220 grader. Ha rødbeter i en liten ildfast form og pakk grovt salt rundt. Bak i ovnen i 35 til 40 minutter.
Mens rødbetene fortsatt er glovarme, del dem i to. Ha løk og eddik på et fat, legg rødbetene på fatet med snittsiden ned. La ligge i noen minutter – den vil trekke til seg litt av eddiken.
Ha rødbeter på tallerkener, dryss gjerne over litt røykt salt, legg på biter med chèvre, løk og gressløk.
ELSKET AV UKRAINA: Det finnes over to hundre oppskrifter med rødbeten. Førtifem millioner ukrainere kan vel ikke ta feil!
Foto: Mette Randem