Stekt torsk med rødbetsaus
Stekt torsk med rødbetsaus
DAGSFERSK FISK: - Det viktigste er å skaffe fersk og god fisk. Det betyr mer for smaken enn hva du gjør med den, sier Brimi.
Foto: MetteDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær ut torskefileten ved å snitte inn i ryggen og ned mot sidebeina. Renskjær en fin filet av torskeryggen, og legg den i 10 % saltlake i 7-8 minutter. Saltlake lager du ved å røre ut 1 dl salt i 1 l kaldt vann.
Tørk fisken godt, og del den i passe store porsjonsstykker. Stek fisken i litt olje på sterk varme, med skinnsida ned. Når du ser at kjøttet har fått en hvitere farge halvveis opp på fiskestykket, tar du litt smør i panna og skrur ned til litt under middels varme. Stek fisken i 2-3 minutter til, og ta så panna til side.
Rødbetsausen lager du ved å koke 4 dl eplesider sammen med 2 hakkede sjalottløk til det er igjen ca.1/4 av mengden. Hell så i 2 dl fløte, og la sausen koke til den tykner.
På forhånd har du kokt 2 rødbeter møre. Del rødbetene i fine terninger, ha dem oppi sausen, og la rødbetene bli varme. Smak til med salt, og server sammen med torskefileten.
DAGSFERSK FISK: - Det viktigste er å skaffe fersk og god fisk. Det betyr mer for smaken enn hva du gjør med den, sier Brimi.
Foto: Mette