Kyllinggryte med urter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
35min

Kyllinggryte med urter

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
35min

Kyllinggryte med urter

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (791 stemmer)
Jeg lager en franskinspirert kyllingrett med estragon, men her er det ingenting i veien for å bruke timian eller oregano, hvis du liker det bedre. Og hvis noen sier at man ikke kan bruke salvie eller rosmarin til kylling, ikke hør på dem. (Basilikum funker dårligere i denne retten, den har en tendens til å kollapse.) Helst friske urter, men tørka funker også. Server med grønn salat, grønne bønner og poteter. (Det beste er gårsdagens kokte poteter, delt i fire og stekt i panna.) Denne oppskriften er hentet fra Andreas Viestads Det beste jeg vet: Denne retten har jeg laget 500 ganger.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2ts
Estragon(frisk, eller andre urter)
Hvitvin(en liten klunk hvis du har)
1stk
Brokkoli(delt i buketter)
2ss
Hasselnøtter(hakket og ristet i panna)

SLIK GJØR DU

  1. Ha kyllinglårene i en bolle, krydre med salt og pepper. Dryss over hvetemel.

  2. Ha i halvparten av estragonen, vin, sennep og fløte. Skru ned varmen og la småkoke under lokk i 20 minutters tid, til fløtekraften er nesten helt innkokt og kyllingen helt gjennomkokt. Ha i brokkoli de siste 5-7 minuttene (eller kok i lettsaltet vann i ved siden av).

  3. Like før servering, ha i resten av estragonen, eventuelt også en ekstra klunk fløte. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sennep. Strø over nøtter og server. 

  4. Varm smør i en stor, dyp panne med lokk, eller gryte. Stek kyllingen med skinnsiden ned på middels høy varme i 7 minutter.

  5. Det er lurt å ikke røre kyllingen underveis; hvis du flytter den, sitter skinnet fast i panna, når det er sprøstekt, slipper det. Snu, ha i løk og hvitløk og stek et 3 til 5 minutter, til løken er myk.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (791 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN