Kyllinggryte med urter
Kyllinggryte med urter
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha kyllinglårene i en bolle, krydre med salt og pepper. Dryss over hvetemel.
Ha i halvparten av estragonen, vin, sennep og fløte. Skru ned varmen og la småkoke under lokk i 20 minutters tid, til fløtekraften er nesten helt innkokt og kyllingen helt gjennomkokt. Ha i brokkoli de siste 5-7 minuttene (eller kok i lettsaltet vann i ved siden av).
Like før servering, ha i resten av estragonen, eventuelt også en ekstra klunk fløte. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sennep. Strø over nøtter og server.
Varm smør i en stor, dyp panne med lokk, eller gryte. Stek kyllingen med skinnsiden ned på middels høy varme i 7 minutter.
Det er lurt å ikke røre kyllingen underveis; hvis du flytter den, sitter skinnet fast i panna, når det er sprøstekt, slipper det. Snu, ha i løk og hvitløk og stek et 3 til 5 minutter, til løken er myk.