Kylling tikka masala
Kylling tikka masala
KYLLING TIKKA MASALA: Etterhvert en av de mest kjente indiske rettene verden over.
Foto: Ramon grosso dolarea / Shutterstock / NTB scanpixDETTE TRENGER DU
PERSONERMasala saus
SLIK GJØR DU
Bland ingrediensene til tikka pasten i en bolle. Tilsett kyllingen og vend den godt inn slik at marinaden dekker godt. La kyllingen stå over natten i kjøleskapet hvis du har tid.
Lag masala sausen ved å varme opp olje i en stekepanne. Ha i kardemommefrøene og kanelstangen til kardemommefrøene begynner å bli hvite. Tilsett spisskummenfrøene og når det freser i pannen har du i løken.
Stek løken i fem minutter til den blir blank og får litt farge på kantene. Rør inn hvitløk, ingefær og chilli. Mens du lar dette godgjøre seg et øyeblikk kan du blande garam masala, malt koriander og spisskummen med et par spiseskjeer vann. Hell i pannen og rør.
Etter et par minutter rører du inn tomatene og smøret. Hell på 200 ml vann og la masala sausen koke for seg selv i rundt 15 minutter.
Når du har satt masala sausen til koking kan du bruke en grillpanne, eller grillfunksjonen i stekeovnen for å steke den tikka-marinerte kyllingen i rundt ti minutter, eller til du ser at kyllingen er gjennomstekt.
Tilsett fløte eller yoghurt i den ferdigkokte masala sausen, og smak til med salt, sukker og sitronsaft.
Du kan enten ha kyllingen i sausen, eller servere kyllingen med sausen for den mest autentiske opplevelsen. Glem ikke å strø over litt fersk koriander, og server gjerne med ris.
KYLLING TIKKA MASALA: Etterhvert en av de mest kjente indiske rettene verden over.
Foto: Ramon grosso dolarea / Shutterstock / NTB scanpix