Kylling tikka masala Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Kylling tikka masala

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Kylling tikka masala

KYLLING TIKKA MASALA: Etterhvert en av de mest kjente indiske rettene verden over.

Foto: Ramon grosso dolarea / Shutterstock / NTB scanpix

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (67 stemmer)
Tikka masala er en av de mest kjente indiske rettene. Historien bak retten varierer, men den Anjali Pathak ble fortalt går slik: En engelsk offiser kommer hjem etter endt tjeneste og besøker sin lokale indiske restaurant. På den tiden historien foregår var det ikke mange av dem. Han ønsket saus med sin kylling tikka og den pliktoppfyllende kelneren lovet å skaffe han nettopp det. Kokken var ikke fornøyd, tikka skulle være en tørr rett, men for å holde sin gjest fornøyd lagde han en enkel saus av tomater og krydder. Sausen helte han over kyllingen, og så var tikka masala født! Å helle saus over allerede stekt kylling, i stedet for å koke den i sausen er det som har gjort denne retten til den mest oppsiktsvekkende i indisk historie.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
8stk
Kyllinglår(uten bein og skinn, kuttet i lange strimler)

Tikka paste

1ts
1ts
4stk

Masala saus

1ts
1stk
Løk (kepaløk)(stor, finsnittet)
2ts
1ts
3stk
Grønn chili(en finsnittet, og to banket med kniv)
1ss
Koriander(malt)
2ss
400g
Hakkede tomater(eller ferske hakkede tomater)
15g
Smør(kan sløyfes)
6ss
Yoghurt(eller fløte)
Salt(smak til)
Sukker (farin)(smak til)
Sitronsaft(smak til)
Koriander(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Bland ingrediensene til tikka pasten i en bolle. Tilsett kyllingen og vend den godt inn slik at marinaden dekker godt. La kyllingen stå over natten i kjøleskapet hvis du har tid.

  2. Lag masala sausen ved å varme opp olje i en stekepanne. Ha i kardemommefrøene og kanelstangen til kardemommefrøene begynner å bli hvite. Tilsett spisskummenfrøene og når det freser i pannen har du i løken.

  3. Stek løken i fem minutter til den blir blank og får litt farge på kantene. Rør inn hvitløk, ingefær og chilli. Mens du lar dette godgjøre seg et øyeblikk kan du blande garam masala, malt koriander og spisskummen med et par spiseskjeer vann. Hell i pannen og rør.

  4. Etter et par minutter rører du inn tomatene og smøret. Hell på 200 ml vann og la masala sausen koke for seg selv i rundt 15 minutter.

  5. Når du har satt masala sausen til koking kan du bruke en grillpanne, eller grillfunksjonen i stekeovnen for å steke den tikka-marinerte kyllingen i rundt ti minutter, eller til du ser at kyllingen er gjennomstekt.

  6. Tilsett fløte eller yoghurt i den ferdigkokte masala sausen, og smak til med salt, sukker og sitronsaft.

  7. Du kan enten ha kyllingen i sausen, eller servere kyllingen med sausen for den mest autentiske opplevelsen. Glem ikke å strø over litt fersk koriander, og server gjerne med ris.

KYLLING TIKKA MASALA: Etterhvert en av de mest kjente indiske rettene verden over.

Foto: Ramon grosso dolarea / Shutterstock / NTB scanpix

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (67 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN