Brimis kjøttkaker
Brimis kjøttkaker
GODE SMAKER: Arne Brimi er glad i både kjøttkaker og medisterkaker. Kjøttkakene lager han sjøl, mens medisterkaker kjøper han hos en lokal leverandør eller bruker ferdig medisterdeig.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSaus
Tilbehør
Kålstuing
Kjøttkakene
SLIK GJØR DU
Bland alt til kjøttfarsen godt sammen til en jevn og glatt deig. Form store eller små boller.
Stek i smør på litt under middels varme. Stek pent og forsiktig på hver side til de er gjennomstekt.
Smelt smør i en kjele på middels lav varme. Rør inn melet litt etter litt. Rør jevnt til du har en fin og nøttebrun sausbruning.
Spe med kraft og rør godt. Kok opp mens du rører. La sausen koke i 15 minutter mens du rører jevnlig.
Legg kjøttkakene over i den brune sausen, og la de trekke i den noen minutter før servering.
Del kålen i biter, og kok den mør i lettsaltet vann.
Smelt smøret og rør inn melet. Fres det litt, men det må ikke bli brunt. Spe med melk mens du rører, og kok til melsmaken blir borte.
Ha i den kokte kålen, og smak til med muskat og litt salt. Kålen kan godt småputre litt i sausen før servering.
Smak den brune sausen til med salt og pepper, og eventuelt litt fløte eller melk. Skal du bruke sausen til vilt, er det godt med litt brunost og einerbær i. Du kan også smake til med sennep, rømme, urter eller noen pepperkorn.
GODE SMAKER: Arne Brimi er glad i både kjøttkaker og medisterkaker. Kjøttkakene lager han sjøl, mens medisterkaker kjøper han hos en lokal leverandør eller bruker ferdig medisterdeig.
Foto: Mette Møller