Brimis kjøttkaker Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
40min

Brimis kjøttkaker

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
40min

Brimis kjøttkaker

GODE SMAKER: Arne Brimi er glad i både kjøttkaker og medisterkaker. Kjøttkakene lager han sjøl, mens medisterkaker kjøper han hos en lokal leverandør eller bruker ferdig medisterdeig. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (1254 stemmer)
Kjøttkaker, hjemmelaget brun saus, kålstuing og nyrørte tyttebær er en perfekt helgemiddag for hele familien. Brimi husker godt fra barndommen, lukta i huset når sausen var på gang.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Kålstuing

1klype(r)
Salt(smak til)
7dl
Helmelk(eller annen melk)
0.5ts

Kjøttkakene

1kg
Kjøttdeig(nykvernet kjøttdeig)
2ts
0.25ts
0.5ts
Ingefær(malt)
1stk
1ss
Smør(til steking)

Saus

6dl
Kraft(eller buljong)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
2dl
Fløte(eller H-melk, kan sløyfes)

Tilbehør

4ss
Tyttebær(rørte)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alt til kjøttfarsen godt sammen til en jevn og glatt deig. Form store eller små boller.

  2. Stek i smør på litt under middels varme. Stek pent og forsiktig på hver side til de er gjennomstekt.

  3. Smelt smør i en kjele på middels lav varme. Rør inn melet litt etter litt. Rør jevnt til du har en fin og nøttebrun sausbruning. 

  4. Spe med kraft og rør godt. Kok opp mens du rører. La sausen koke i 15 minutter mens du rører jevnlig. 

  5. Legg kjøttkakene over i den brune sausen, og la de trekke i den noen minutter før servering. 

  6. Del kålen i biter, og kok den mør i lettsaltet vann.

  7. Smelt smøret og rør inn melet. Fres det litt, men det må ikke bli brunt. Spe med melk mens du rører, og kok til melsmaken blir borte. 

  8. Ha i den kokte kålen, og smak til med muskat og litt salt. Kålen kan godt småputre litt i sausen før servering.

  9. Smak den brune sausen til med salt og pepper, og eventuelt litt fløte eller melk. Skal du bruke sausen til vilt, er det godt med litt brunost og einerbær i. Du kan også smake til med sennep, rømme, urter eller noen pepperkorn.

GODE SMAKER: Arne Brimi er glad i både kjøttkaker og medisterkaker. Kjøttkakene lager han sjøl, mens medisterkaker kjøper han hos en lokal leverandør eller bruker ferdig medisterdeig. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (1254 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN