Hodekål (hvitkål)

Hodekål (hvitkål)

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Middelhavsområdet

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      32.5
      Proteiner
      1.4
      Fett
      0.1
      Karbohydrater
      5.2

    Norsk sesong

      Januar - Desember
    Hvitkål kalles også for hodekål, og består av et hode dannet av tettpakkede blader. Konsistensen er sprø og saftig, smaken fyldig og litt søt. Hvitkål kan brukes rå, finskåret i salat eller i råkost. Den kan kokes, smørdampes, stekes, wokes, syltes, brukes til surkål, stuing eller supper. Det er en hardfør grønnsak som tåler vårt klima godt og den egner seg godt til langtidslagring, noe som skyldes et tynt voksbelegg på bladene.