Krydret lammegryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Krydret lammegryte

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Krydret lammegryte

LAM: I denne marrokansk-inspirerte lammegryta finner du rimelig lammebog, grønnsaker og masse deilig krydder.

Foto: Den Store Kjøttboka / Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (19 stemmer)
Hentet fra: Gode kjøttretter du kan lage veldig billig En mild, aromatisk lammegryte som minner om Marokko.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.25kg
Lammebog(i biter)
1ss
Korianderfrø(grovmalt)
2ts
Spisskummen(grovmalt)
1ts
Mynte(tørket)
4fedd
Hvitløk(knust)
2ts
2stk
0.5stk
3stk
Gulrot(hakket)
0.5stk
Sitron(økologisk)
3stk
Svisker(hakket)
1klype(r)
Bladpersille(til å strø over)
2ts
Gurkemeie(eller gult karripulver)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen kjøtt, krydder og salt. La stå så lenge du har tid til, gjerne over natten.

  2. Brun kjøttet i en gryte. Ha i løk og stek til løken er gyllen. Ha i kål og gulrøtter, sett på lokket og la koke i 1 ½ time. Det er så mye væske i kålen at du ikke skal behøve å tilsette vann, men sjekk at det ikke koker tørt.

  3. Skjær det grønne skallet av sitronen, ha i sitronskall og svisker og la koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt.

  4. Når du skal servere, ha i litt persille og spisskummen og rør inn saften av sitronen.

  5. Andre stykningsdeler til samme oppskrift: Du kan bruke alt slags grytekjøtt av lam eller får, lamme- eller fårekjøtt. Jo seigere kjøtt, jo bedre.

  6. Grønnsaker som passer til: Server med spinat, bakte gulrøtter og gjerne en fargerik salat med appelsin, persille og løk.

LAM: I denne marrokansk-inspirerte lammegryta finner du rimelig lammebog, grønnsaker og masse deilig krydder.

Foto: Den Store Kjøttboka / Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (19 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN