Krydret lammegryte
Krydret lammegryte
LAM: I denne marrokansk-inspirerte lammegryta finner du rimelig lammebog, grønnsaker og masse deilig krydder.
Foto: Den Store Kjøttboka / Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen kjøtt, krydder og salt. La stå så lenge du har tid til, gjerne over natten.
Brun kjøttet i en gryte. Ha i løk og stek til løken er gyllen. Ha i kål og gulrøtter, sett på lokket og la koke i 1 ½ time. Det er så mye væske i kålen at du ikke skal behøve å tilsette vann, men sjekk at det ikke koker tørt.
Skjær det grønne skallet av sitronen, ha i sitronskall og svisker og la koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt.
Når du skal servere, ha i litt persille og spisskummen og rør inn saften av sitronen.
Andre stykningsdeler til samme oppskrift: Du kan bruke alt slags grytekjøtt av lam eller får, lamme- eller fårekjøtt. Jo seigere kjøtt, jo bedre.
Grønnsaker som passer til: Server med spinat, bakte gulrøtter og gjerne en fargerik salat med appelsin, persille og løk.
LAM: I denne marrokansk-inspirerte lammegryta finner du rimelig lammebog, grønnsaker og masse deilig krydder.
Foto: Den Store Kjøttboka / Mette Randem