Nøytral matolje

Nøytral matolje

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Måned(er), ved 16 - 18 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        900
        Proteiner
        0
        Fett
        100
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Matoljer er forskjellige organiske oljer som blir brukt til å lage mat, både som tilsetningsstoff og ingrediens og under tilberedningen, for eksempel steking. En hovedregel er at kaldpresset olje bør brukes til salater og dressinger og bør til en viss grad skånes for høye temperaturer, som steking. Olivenolje, rapsolje, soyaolje og solsikkeolje er oljer som godt kan benyttes til steking, men det forutsetter at steketemperaturen ikke blir for høy. Frityrsteking krever høye temperatur. Da bør oljer med mer mettet fett, som palmeolje.