
Ovnsbakte søtpotetfrites
Ovnsbakte søtpotetfrites
HJEMMELAGET: Pommes frites blir best på restaurant. Ovnsbakte søtpotetfrites smaker annerledes, men like godt, og kan lages innenfor hjemmekjøkkenets og hverdagslivets mulighetsrom. Andre rotfrukter kan også brukes.
Foto: Mette RandemOppskrift

Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha i en brødpose sammen med pepper, salt og olje. Blås opp posen og rist godt. Slik får du dekket søtpotet med olje og krydder.
Dekk et stekebrett eller langpanne med bakepapir. Legg søtpoteten oppå – pass på at bitene ikke ligger inntil hverandre. (For lite plass? Bruk to brett.)
Bak i ovnen i ca 30 minutter, til søtpotetstavene er gjennomstekt og sprø. Snu en gang underveis. Dryss over chilipulver. (Det er ganske stor forskjell på ulike ovner – skru ned temperaturen hvis søtpotetene blir brent – bruk litt lenger tid dersom de ikke er helt sprø.)
Forvarm ovnen til 220 grader. Bruk varmluftsfunksjonen på ovnen.
Skrell søtpotetene og skjær dem i staver – omtrent som pommes frites.
HJEMMELAGET: Pommes frites blir best på restaurant. Ovnsbakte søtpotetfrites smaker annerledes, men like godt, og kan lages innenfor hjemmekjøkkenets og hverdagslivets mulighetsrom. Andre rotfrukter kan også brukes.
Foto: Mette RandemOppskrift
