nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Enkel hummus
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Enkel hummus
DET BESTE JEG VET: Andreas Viestads enkle oppskrift på hummus.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (166 stemmer)
Hentet fra Det beste jeg vet: Kikerter: Når du kikker etter noe billig og godt
Hummus og brød – når det står på bordet, er det et slags måltid uten at man må lage mat. I denne enkle oppskriften lager jeg hummusen med en kjøkkenmaskin – i boksen.
Tahini er en sesampasta som du får kjøpt på glass, i litt større dagligvareforretninger og i mange grønnsaksbutikker. Finner du ikke, bruk noen dråper sesamolje (som er mer tilgjengelig).
Jeg har strippet ingredienslista ned. Vil du oppgradere, er det godt med litt finhakket mynte og persille i eller oppå, paprikapulver og spisskummen er også godt.
SLIK GJØR DU
Hell væsken av kikertene. Ta vare på litt av den i tilfelle du trenger mer væske. Knus hvitløk og ha oppi sammen med kikertene, tahini og olje. Kjør med en stavmikser til du har en tjukk, myk blanding. Skrap eventuelt litt med en skje, så du får med deg hele og halve kikerter nederst ved kanten.
Ha i en bolle, smak til med litt sitronsaft, dryss eventuelt over litt krydder eller urter (se forslag).
DET BESTE JEG VET: Andreas Viestads enkle oppskrift på hummus.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (166 stemmer)