Hjemmelaget hoisinsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Hjemmelaget hoisinsaus

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Hjemmelaget hoisinsaus

HJEMMELAGET HOISINSAUS: Denne kinesiske sausen lages på blant annet soyabønner, hvitløk og chili. Den passer veldig godt til and og setter også en fin spiss på retter av svin og laks.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (448 stemmer)
Hoisinsaus er en kinesisk dippsaus som passer veldig godt til and. Den er en klassiker til retten «crispy duck», og setter en fin spiss på retter av både svin og laks.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Soyabønner(gjerne fermenterte)
2dl
1fedd
Hvitløk(finhakket)
4ss
Hvitvinseddik(eller riseddik)
0.5stk
Rød chili(hakket)
1stk
Ingefær(liten og finhakket)
1bunt
Sitrongress(banket)
5stk
Svisker(eller tørket aprikos)
Limesaft(Smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Kok alt opp i en kjele, og la det stå og småputre i 30-40 minutter.

  2. Ta ut sitrongresset og stjerneanis. Kjør blandingen i en blender til en glatt saus. Sil om den ikke blir helt fin, og bland ut med litt mer vann hvis du ønsker den tynnere. 

  3. Smak til med litt limejuice hvis du vil ha den litt syrlig. Hell over på rene glass, og sett på tett lokk. Sausen holder seg fint to til tre uker i kjøleskapet.

HJEMMELAGET HOISINSAUS: Denne kinesiske sausen lages på blant annet soyabønner, hvitløk og chili. Den passer veldig godt til and og setter også en fin spiss på retter av svin og laks.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (448 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN