nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Kalkunsaus
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Kalkunsaus
GRAVY: Denne oppskriften er på sausen Craig har vokst opp med.
Foto: Craig WhitsonDet er mange måter å lage saus til kalkunen. I USA, der Craig Whitson er fra, kaller de sausen for gravy. Hans favoritt er en saus basert på kylling- eller kalkunkraft, men det er også andre gode sauser som inneholder vin, gjerne en søtvin som port. Dette er oppskrift på kalkunsaus Craig Whitson har vokst opp med.
Lag saus i formen etter at kalkunen er fjernet eller bruk en dyp panne eller gryte.
DETTE TRENGER DU
PERSONER3ss
3ss
1l
Kyllingkraft (hønsebuljong)(oppvarmet)
3ss
Kyllingkraft (hønsebuljong)(sjyblanding fra kalkunformen)
Svart pepper(kvernet)
SLIK GJØR DU
Hell alt fettet, utenom 3 ss ut av formen der kalkunen ble stekt.
Varm formen på sterk varme (sett den over to kokeplater), og rør i 3 ss hvetemel. Rør konstant.
Hell den varme kraften, litt etter litt, i formen.
Kok opp under stadig omrøring til sausen begynner å tykne og er jevn i konsistensen. Ikke glem å skrape "alt det gode" fra bunnen av formen.
Smak til med salt og pepper. Craig liker godt med pepper i sausen.
GRAVY: Denne oppskriften er på sausen Craig har vokst opp med.
Foto: Craig Whitson