Kalkunburger med mangosalsa
Kalkunburger med mangosalsa
SPENNENDE: Burger med mangosalsa og blåmuggost.
Foto: matprat.noDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sprøstek bacon eller skinke i pannen først og legg til side. Stek løken blank i halvparten av smøret. Avkjøl.
Ha biter av kalkunkjøtt i en foodprosessor, kjør det seigt med salt. Tilsett kvernet pepper, potetmel, løken og persille. Ha i egg og kjør til alt er godt blandet. Tilsett vann til farsen har en passe fast konsistens. La deigen hvile noen minutter.
Lag en liten prøvekake som du steker og prøvesmaker. Tilpass med eventulet mer krydder.
Lag mangosalsaen ved å blande alle ingrediensene sammen med litt god olje eller limesaft.
Form 8 burgere. Stek dem i resten av smøret noen minutter på hver side. Skru ned varmen og la dem bli gjennomstekte på svak varme. Hvis du ønsker at osten skal smelte legger du en skive ost på hver burger mens de stekes ferdig, eventuelt under lokk.
Server burgerne på en skive brød med salat, sprøstekt bacon/skinke, ost og mangosalsa.
SPENNENDE: Burger med mangosalsa og blåmuggost.
Foto: matprat.no