Helstekt kalkun
Helstekt kalkun
SMAKFULL OG SAFTIG: Kalkun er et festmåltid du kan spise med god samvittighet.
Foto: matprat.no / Studio Dreyer-HensleyOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ta ut innmaten. Dette er god basis for saus, så ta vare på det.
Bind lårene sammen ved benknokene. Sitter vingespissene på, før dem bak ryggen inn mot halsen. Slik at vingene hviler under og støtter kalkunen.
Legg kalkunen over i en langpanne eller ildfast form. Smelt smør, tilsett salt og pepper og pensle kalkunen med blandingen.
Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 180 °C. Beregn ca. en halv time pr. kilo. Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen flere ganger under steketiden. Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet.
Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det klar kraft ut er kalkunen ferdig. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den. Flytt etter noen minutter kalkunen over på en fjøl eller et fat, og pakk den inn i aluminiumfolie dersom den skal serveres varm.
SMAKFULL OG SAFTIG: Kalkun er et festmåltid du kan spise med god samvittighet.
Foto: matprat.no / Studio Dreyer-Hensley