nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t
Vegisterkaker
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t
Vegisterkaker
POPULÆR: Den mest populære oppskriften på Veganmisjonens hjemmeside er den vegetariske versjonen av medisterkaker.
Foto: Dreyer Hensley StudiosVegisterkaker er små herligheter som smaker akkurat slik de skal gjøre, sprø utenpå og myke inni.
Disse er perfekt til julekvelden, men kan fint spises resten av året også.
Denne oppskriften gir deg 30-35 vegisterkaker.
DETTE TRENGER DU
PERSONER700g
Blomkål(cirka. kuttet smått)
2dl
Havregryn(små)
2ts
Grønnsaksbuljong(buljongpulver)
4ts
Ingefær(finrevet, fersk. eventuelt 2 ts malt)
1.5ts
Muskatnøtt(malt)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
2dl
SLIK GJØR DU
Kok blomkålen sp vidt mør, skyll i kalst vann og sil av.
Ha den ferdigkokte risen, de kokte blomkålbitene, havregryn og krydder i en stor bakebolle. Mos med stavmikser til det er passe jevnt.
Smak til med salt og pepper. Kanskje du vil ha med ingefær og muskat også.
Kok risen i dobbel mengde vann pluss 1 ts salt.
(2 dl ris + 4 dl vann + 1 ts salt = cirka 6 dl ferdigkokt ris)Form vegisterkaker og stek i olje til de er gyllenbrune på begge sider.
Server med tyttebærsyltetøy, poteter og peppersaus med fløte.
POPULÆR: Den mest populære oppskriften på Veganmisjonens hjemmeside er den vegetariske versjonen av medisterkaker.
Foto: Dreyer Hensley Studios