Vegansk feststek
Vegansk feststek
PERFEKT TIL FEST: Denne feststeken passer godt på festdekket bord!
Foto: Dreyer Hensley StudiosDETTE TRENGER DU
PERSONERTrinn 1
Trinn 2: Stekes
SLIK GJØR DU
Om du bruker linser og kikerter fra kartong/boks, husk å skylle dem godt i kaldt vann og sil av vannet før bruk.
Ha løkblandingen oppi bollen sammen med den moste farsen og bland godt. Bland til slutt inn de hele, rå gulrotbitene.
Når steken er dekket med butterdeig, snu den med skjøten ned. Bruk baksiden av en kniv til å lage rutemønster på toppen.
Legg den tørkede soppen i bløt i kokende vann i et kvarters tid, eller til den er myk.
Klem ut vannet og kutt i små biter. Bruker du shiitakesopp må du fjerne den harde stilken.
Ha alle ingrediensene fra trinn 1 i en stor bakebolle. Bland godt og mos med stavmikser til en ganske jevn mos. Eventuelt kan du bruke food processor.
Det gjør ikke noe om det er noen biter av bønner og annet her og der.
Sett til side.
Ha olje, purre, løk og hvitløk i en stekepanne, og stek til det er lett gyllent.
Tilsett hodekålen og la den steke med noen meinutter, til den er halvveis myk.
Ta butterdeigsplatene ut av fryseren cirka 20 minutter før du kjevler dem. Kjevle platene slik at de overlapper hverandre. Det er ikke så nøye om det ikke blir et perfekt rektangel.
Legg farsen midt oppå med litt plass rundt. Pakk farsen godt sammen, og brett butterdeigen rundt på alle sider.
Stek på 200 grader i cirka en time, til den er gyllen og sprø utenpå.
La steken hvile litt før du skjærer i den. Bruk en skarp brødkniv og del i skiver. Server gjerne med peppersaus med fløte, og surkål.
PERFEKT TIL FEST: Denne feststeken passer godt på festdekket bord!
Foto: Dreyer Hensley Studios