nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
12t 55min
Boller
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
12t 55min
Boller
Deilige boller til matpakken eller til frokost med ost/marmelade.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok havregryn og vann til en grøt. Avkjøl til den blir lunken. Rør revne epler i, sammen med smuldret gjær og yoghurt naturell.
Tilsett nøtter, salt og elt inn hvetemel til en smidig deig. Deigen skal være ganske løs. Sett deigen til heving natten over i kjøleskap godt tildekket.
Form 15 boller med to skjeer på bakepapir (deigen er for løs til å trilles). La bollene etterheve i cirka 20 minutter. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen ved 200º i cirka 25 minutter. Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing.