Boller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
12t 55min

Boller

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
12t 55min

Boller

Kos deg med deilige boller til matpakken, frokost eller lunsj. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.4 (23 stemmer)
Deilige boller til matpakken eller til frokost med ost/marmelade.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
150g
Eple(revet)
1dl
Yoghurt(naturell)
50g
Hasselnøtter(velg ønsket nøttetype)
2ts

SLIK GJØR DU

  1. Kok havregryn og vann til en grøt. Avkjøl til den blir lunken. Rør revne epler i, sammen med smuldret gjær og yoghurt naturell.

  2. Tilsett nøtter, salt og elt inn hvetemel til en smidig deig. Deigen skal være ganske løs. Sett deigen til heving natten over i kjøleskap godt tildekket.

  3. Form 15 boller med to skjeer på bakepapir (deigen er for løs til å trilles). La bollene etterheve i cirka 20 minutter. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen ved 200º i cirka 25 minutter. Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing.

Kos deg med deilige boller til matpakken, frokost eller lunsj. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.4 (23 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN