Gulrot-og linsesuppe
Gulrot-og linsesuppe
FULL AV SMAK: Denne suppa er full av gode grønnsaker, spisskummen, linser og ingefær, toppet med koriander.
Foto: SIGURD FANDANGOOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERTopping
SLIK GJØR DU
Når gulroten er mør, kjører du suppa sammen med en stavmikser eller i en blender. Smak til med lime, salt og eventuelt chilipulver eller kajennepepper. Juster eventuelt med litt mer væske. Dryss over hakket koriander, eventuelt litt mer kummen.
La linsene ligge litt i rennende kaldt vann så de bløtgjøres før koking. Imens finhakker du løk og hvitløk, skreller og kutter gulrot i skiver på ½–1 centimeter og river ingefær.
Varm opp en kjele med litt olje. Fres løk, hvitløk og spisskummen til løken er blank og myk. Ha i gulrøtter, linser og ingefær, bland sammen og hell over vann eller buljong så det dekker. Kok opp og la småkoke til gulroten er mør, da vil linsene også være møre. Det tar 10 minutter eller litt mer.
FULL AV SMAK: Denne suppa er full av gode grønnsaker, spisskummen, linser og ingefær, toppet med koriander.
Foto: SIGURD FANDANGO