Poke
Poke
SUFE-SASHIMI: Terninger av tunfisk marinert i shoyu og sesamolje, her servert med salat, avokado, paprika, rødløk, koriander og sesamfrø.
Foto: yasuhiro amano / Shutterstock / NTB scanpix
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær tunfisken i grove terninger.
Bland sammen sesamolje og soyasaus i en stor bolle, og ha i tunfisken. Dekk med lokk eller plast, og sett til marinering i kjøleskapet i omtrent en halvtime.
Når det er fem minutter igjen til tunfisken er ferdigmarinert, kan du gjøre klar de andre ingrediensene. Skjær avokadoen i terninger, litt mindre enn tunfisken. Finhakk vårløk, evt skjær rødløk i tynne skiver. Riv salaten i grove stykker. Skjær paprikaen i tynne skiver, og plukk bladene av korianderplanten.
Fordel salaten i fire boller. Ta tunfisken ut av kjøleskapet, og bland forsiktig med avokado, vårløk og paprika, og fordel blandingen i de fire bollene.
Strø over sesamfrø og dryss over noen blader koriander til slutt.
SUFE-SASHIMI: Terninger av tunfisk marinert i shoyu og sesamolje, her servert med salat, avokado, paprika, rødløk, koriander og sesamfrø.
Foto: yasuhiro amano / Shutterstock / NTB scanpix