Avokado

Avokado

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 14 - 17 ºC

    Opprinnelse

      Sør- og Mellom-Amerika

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      195.6
      Proteiner
      1.9
      Fett
      19.6
      Karbohydrater
      0.5

    Norsk sesong

      Avokado, også kjent som alligatorpære, er som regel rund eller pæreformet, og knudrete eller helt glatt i skallet. Fargen på avokadoen varierer fra grønt til mørkegrønt til nesten helt svart. Rundt avokadosteinen er fruktkjøttet gulgrønt med en smøraktig konsistens, og mild nøtteaktig smak. Avokadoen har et høyt kalori- og fettinnhold, men ansees som svært sunn fordi den inneholder enumettende fettsyrer som er med på å senke kolesterolet. Avokado brukes hyppig i det latinamerikanske kjøkken, til sauser og dipper.