
Vegetarisk yogatallerken
Vegetarisk yogatallerken
Tapastallerken slik Vibeke Klemetsen serverte den på 4-stjerners middag, TVNorge
Foto: TVNorgeDETTE TRENGER DU
PERSONERRispapirruller med mandel
Rødbetegazpacho
Squashlapper
SLIK GJØR DU
Legg mandlene på et stekebrett med bakepapir og stek dem ved 150 grader i 20 minutter. Bland dem deretter med olivenolje, havsalt og koriander.
Bland alle grønnsakene i en bolle med mynte og salat.
Fukt et kjøkkenhåndkle og legg det på benken. Legg et skjærebrett ved siden av. Kok opp vann i en stekepanne og sett pannen ved siden av skjærebrettet. Ha mandelblandingen og grønnsakene innen rekkevidde.
Bløt et rispapir i vannet i pannen og legg det på håndkleet. Legg på litt mandelrøre og grønnsaker og rull sammen som anvist på pakken.
Ved servering skjæres evt. rullene over på skrå og plasseres på fat med dipp til.
Bland alle ingrediensene og kjør til en jevn dipp med stavmikser. Spe evt. med vann til ønsket konsistens. Serveres til risrullene.
Kjør alle ingrediensene, bortsett fra asparges, parmesan og agurk, til en jevn blanding i en blender.
Fordel suppen i fire boller eller åtte mindre glass. Anrett med agurk, asparges og parmesan.
Legg den revne squashen i et dørslag og bland med 1 ts havsalt. Sett til side, og la væsken trekke ut.
Fres hvitløk og løk i olje til det er blankt og mykt.
Visp eggene lett sammen med melet, og smuldre i osten. Finhakk urtene og bland dem inn.
Tilsett den stekte løken og hvitløken, Tabasco, 1 ts havsalt og pepper i eggeblandingen.
Press ut så mye væske som mulig av squashen og vend den inn i eggeblandingen. Sett til side i 5 minutter.
Bruk en spiseskje og form squashblandingen til kuler som stekes i olje i middels varm panne. Anrett evt. på salat. Smaker også godt sammen med en yoghurtdressing.
Tapastallerken slik Vibeke Klemetsen serverte den på 4-stjerners middag, TVNorge
Foto: TVNorge