nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 20min
Viltgryte med reinskav
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 20min
Viltgryte med reinskav
GJESTEMAT:Viltgryte står ofte på menyen når NRK-profil Anne Rimmen og samboeren, motocrosskjøreren Ailo Gaup, inviterer gjester.
Foto: DagbladetI denne viltgryten finner du både reinskav, sopp og bacon i smaksrik saus med både rømme, fløte og brunost. Oppskriften kan du gjøre til din etterhvert som du får erfaring. Det er bare å legge til og trekke fra og få retten slik du liker den best. NRK-profil Anne Rimmen og motocrosskjøreren Ailo Gaup serverer den med lettdampet brokkoli og poteter eller ris.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1pakke(r)
1pakke(r)
1beger
Seterrømme(eller lettrømme)
1stk
Løk (kepaløk)(stor)
3stk
6stk
Hvit sjampinjong (champignon)(store, evt kantarell)
0.5l
Melk(Eller fløte, eventuelt litt av hver)
Brunost(etter smak)
Einerbær(knuste, etter smak)
Tyttebær(etter smak)
Rødvin(etter smak)
Sellerirot(etter smak)
Kraft(helst viltkraft, etter smak)
SLIK GJØR DU
Stek bacon og løk i smør, og ha det over i gryten. Stek grønnsakene og ha dem over i gryten.
Vend kjøttet i litt mel (valgfritt), og brun det. Krydre med salt og pepper. Ha alt i gryten, og tilsett væsken.
Kok opp og la det trekke på svak varme i ca en time eller til kjøttet er mørt. Smak til med einebær og/eller tyttebær, rødvin, fløte/melk/rømme og brunost. Pynt gjerne med hakkede urter ved servering.
Server med lettdampet brokkoli, poteter eller ris.
GJESTEMAT:Viltgryte står ofte på menyen når NRK-profil Anne Rimmen og samboeren, motocrosskjøreren Ailo Gaup, inviterer gjester.
Foto: Dagbladet