Varmrøkt vilt med bakte fløtepoteter
Varmrøkt vilt med bakte fløtepoteter
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Brimi bruker her en liten ABU-røyker. Det er en liten turrøkeovn som er enkel å bruke, og som egner seg til å røke både kjøtt og fisk. Fyll ovnen med kvist/einer, og sett ovnen over varmen.
Legg viltkjøttet i røkeovnen, og la det røkes i 10-15 minutter. Pass på varmen. Dersom du ikke kan holde hånden på lokket, så er det for varmt. Trekk da ovnen litt av varmen.
Ta røkeovnen av varmen, og la den stå og avkjøles med kjøttet i. Kjøttet skal hvile til det er kaldt. Ta det så ut, og stek det videre i stekeovn på 200 grader til kjernetemperaturen er 55-56 grader.
La så kjøttet hvile, og skjær det i tynne skiver rett før servering. Det kan servers både lunt og kaldt.
Bak gulrøtter og poteter i en jerngryte med lokk på 250 grader i rundt 45 minutter, til potetene er møre. Avkjøl.
Del gulrøtter og poteter i grove biter, og legg i en stekepanne. Ha på fløte til det dekker bunnen av panna, og kok på middels varme til alt er varmt. Smak til med salvie, ryllik eller timian, hele tyttebær og litt salt.
Legg viltkjøttet i skiver utover et stort serveringsfat, og ha på poteter, gulrøtter og saus. Fordel smørstekte kantareller rundt kjøtt og grønnsaker.