Elgbiff med god saus
Elgbiff med god saus
GOD SAUS TIL BIFF: Dette er en enkel og god biffsaus som lages uten kraft, og den passer godt til både elgbiff og biff av okse.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Viltsausen lages med selleri, sopp og sjalottløk. Ha alt i en kjele, og kok opp med hvitvin.
Hell i vann og fløte og kok til alt er mørt
Kjør alt i en foodprosessor, og sil
Ha sausen tilbake i kjelen og smak til med litt salt. Du kan også smake til med pepper, men Brimi er forsiktig med pepper til viltkjøtt.
Sørg for at du har fine kjøttstykker, og fjern eventuelle hinner og sener. Det er viktig å la kjøttstykkene ligge i romtemperatur før steking.
Ha smør i ei god stekepanne, og la panna bli litt mer enn middels god og varm, men ikke så varm at smøret blir brent.
Krydre biffene med salt og pepper rett før de legges i panna. Stek pent og rolig til kjøttet har fått en pen brunfarge, og snu. Kjøttet må ikke bli brent.
Når begge sidene har fått en pen brunfarge tar du kjøttet ut av panna og lar det hvile i 2-3 minutter.
Sett stekeovna på 225 grader, og stek biffene videre i stekeovna til kjøttet begynner å svulme opp etter rundt 6-8 minutter.
Ta ut biffene, og la de hvile minst 10 minutter. En fin regel er å la kjøttet hvile like lenge som det stekes. Stykkene kan fint varmes 2-3 minutter rett før servering.
GOD SAUS TIL BIFF: Dette er en enkel og god biffsaus som lages uten kraft, og den passer godt til både elgbiff og biff av okse.
Foto: Mette Møller