Sjalottløk

Sjalottløk

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Uke(r), ved 4 - 6 ºC

    Opprinnelse

      Midtøsten

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      23.8
      Proteiner
      1.5
      Fett
      0.2
      Karbohydrater
      3.3

    Norsk sesong

      Januar - Desember
    Anses av mange for å være den fineste og mest delikate av løkene. Sjalottløk består av flere små, avlange løker også kalt fedd, som henger sammen, og som er omgitt et rødbrunt eller gult skall. Sjalottløk har en mer aromatisk søt og mild smak enn vanlig løk. Sjalottløk har mindre syre og er mindre bitter enn kepaløk. Den er derfor fin å bruke i retter der vi ønsker en mildere løksmak. Sjalottløk brukes rå, kokt, smørdampet eller stekt i retter på samme måte som kepaløk.