
Egg benedict
Egg benedict
EGG PÅ MENYEN: Deilig posjert egg, servert med nylaget hollandaisesaus, spinat og spekeskinke.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Fyll en kjele halvfull med vann, det bør minst være 1 ½ liter vann. Og jo flere egg, jo mer vann og større kjele. Ha eddiken i vannet, og kok opp.
Klekk eggene i en bolle. Rør rundt i sirkel i det kokende vannet. Hell eggene bestemt ned i vannet, ett og ett. Ikke posjer mer enn fire egg om gangen.
Når du har hatt i alle, trekker du kjelen bort fra varmen. La eggene ligge i vannet i 2-3 minutter. Ta dem så opp med en hullsleiv. La vannet renne godt av og strø over litt salt. Serveres nylaget.
Kok sammen vann, hvitvin, sjalottløk, pepper og laurbærblad til det nesten ikke er noe væske igjen, og sil.
Bland reduksjonen inn i 4 eggeplommer. Pisk godt sammen i en stålbolle over vannbad til det tykner godt.
Ta bollen av varmen. Pisk så inn varmt klaret smør. Det er viktig at eggene og smøret har omtrent samme temperatur når du begynner å spe.
Smak til med salt og sitronsaft. Ha i litt lunt vann om du vil ha sausen tynnere. Sil hvis du har noen klumper i sausen. Pass på at sausen ikke blir for kald eller varm, da sprekker den!
Rist brødet med litt smør i ei stekepanne. Fordel egg og spekeskinke på brødet, strø over litt finhakket vårløk og noen små spinatblader og hell så nylaget hollandaise over smørbrødet rett før servering.
EGG PÅ MENYEN: Deilig posjert egg, servert med nylaget hollandaisesaus, spinat og spekeskinke.
Foto: Mette Møller