Eyvind Hellstrøms potet-og purreløksuppesuppe.
Eyvind Hellstrøms potet-og purreløksuppesuppe.
VARMER: Eyvind Hellstrøms suppe med potet-og purreløk.
Foto: Bon AppetitInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt opp løk i terninger, skrell fennikel med en potetskreller og del i terninger. Fres løk og fennikel forsiktig i en varm kjele med olivenolje. Rens hvitløk, fjern spiren og ha den hel i kjelen.
Tilsett bladpersille. Kutt og vask purre, bruk den grønne delen i kraften. Den hvite delen koker du med poteter, senere. Del tomater i to og ha i kjelen. Tilsett stilker av frisk estragon og kjørvel i kjelen og hell på vann til det dekker (spar bladene til suppen). Kok opp og la det koke i 1-2 timer. Etter en time koking tilsetter du en flaske hvitvin.
Rens hestebønner ut av belgen. Kok i saltet vann 1 minutt, og legg i isvann. Ta av skinnet på bønnene ved å presse de forsiktig ut. Sett til side.
Skrell poteter og skjær i biter og skjær den hvite delen på purren i biter. Varm olivenolje i en gryte og tilsett 2 deler purre og 1 del poteter, purren først. La det frese i gryten til det er blankt og mørt.
Sil grønnsakkraften over purre og potetgryten, press grønnsakene gjennom silen og kok suppen videre. Tilsett grovhakket kjørvel, estragon, gressløk og 2 ss olivenolje. Kjør suppen med en stavmikser og sil suppen. Smak til med salt og revet parmesan.
Fres gresskarkjerner i en varm panne et par minutter. Pisk litt krem og tilsett i suppen rett før servering. Server suppen i varme suppetallerkener, legg på brødkrutonger, hestebønner og hakket gressløk. Strø over litt piment d´espelette (chilipepper fra den baskiske byen Espelette) og server.
Skjær brød i terninger og stek i en varm panne med litt olivenolje til de er sprø krutonger. Server dem på toppen av purreløksuppesuppa.
VARMER: Eyvind Hellstrøms suppe med potet-og purreløk.
Foto: Bon Appetit