Eyvind Hellstrøms potet-og  purreløksuppesuppe. Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
2t 40min

Eyvind Hellstrøms potet-og purreløksuppesuppe.

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
2t 40min

Eyvind Hellstrøms potet-og purreløksuppesuppe.

VARMER: Eyvind Hellstrøms suppe med potet-og purreløk. 

Foto: Bon Appetit

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (397 stemmer)
Her er ingen merkbare biter av potet eller purre, bare deilige smaker i kremet forening. En suppe med spennende innslag av fennikel, tomat, parmesan og urter  - i tillegg til mandelpoteter, purre og masse hvitvin. Du må ha god tid når du lager denne suppa, for den krever sin tid. Med så mye godsaker er den også perfekt helgemat. Finner du ikke piment d´espelette (chilipepper fra den baskiske byen Espelette), bruk cayennepepper istedet.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Purreløk(store)
6stk
2stk
4kvist
1bunt
Kjørvel(liten)
1bunt
Gressløk(liten)
1flaske
4ss
Brød(brødkrutonger (se egen oppskrift))
100g
Parmesan(revet)
0.5ts
Cayennepepper(eller aller helst piment d'espelette)
Olivenolje(til steking)

Brødkrutonger

4skiver
Brød(i terninger)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt opp løk i terninger, skrell fennikel med en potetskreller og del i terninger. Fres løk og fennikel forsiktig i en varm kjele med olivenolje. Rens hvitløk, fjern spiren og ha den hel i kjelen.

  2. Tilsett bladpersille. Kutt og vask purre, bruk den grønne delen i kraften. Den hvite delen koker du med poteter, senere. Del tomater i to og ha i kjelen. Tilsett stilker av frisk estragon og kjørvel i kjelen og hell på vann til det dekker (spar bladene til suppen). Kok opp og la det koke i 1-2 timer. Etter en time koking tilsetter du en flaske hvitvin.

  3. Rens hestebønner ut av belgen. Kok i saltet vann 1 minutt, og legg i isvann. Ta av skinnet på bønnene ved å presse de forsiktig ut. Sett til side. 

  4. Skrell poteter og skjær i biter og skjær den hvite delen på purren i biter. Varm olivenolje i en gryte og tilsett 2 deler purre og 1 del poteter, purren først. La det frese i gryten til det er blankt og mørt. 

  5. Sil grønnsakkraften over purre og potetgryten, press grønnsakene gjennom silen og kok suppen videre. Tilsett grovhakket kjørvel, estragon, gressløk og 2 ss olivenolje. Kjør suppen med en stavmikser og sil suppen. Smak til med salt og revet parmesan. 

  6. Fres gresskarkjerner i en varm panne et par minutter. Pisk litt krem og tilsett i suppen rett før servering. Server suppen i varme suppetallerkener, legg på brødkrutonger, hestebønner og hakket gressløk. Strø over litt piment d´espelette (chilipepper fra den baskiske byen Espelette) og server.  

  7. Skjær brød i terninger og stek i en varm panne med litt olivenolje til de er sprø krutonger. Server dem på toppen av purreløksuppesuppa.

VARMER: Eyvind Hellstrøms suppe med potet-og purreløk. 

Foto: Bon Appetit

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (397 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN