nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Purrepai med restekjøtt
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Purrepai med restekjøtt
RESTEMAT: Purre tåler følge av kraftige smaker, og er perfekt å ha i ovnen med rester av gårsdagens middag.
Foto: Mette RandemPurre blir søt og deilig når den blir utsatt for mye varme. Den tåler følge av kraftige smaker, samtidig som den ikke er for overveldende sammen med milde smaker. Derfor synes jeg den er perfekt med rester – alt fra feit fisk, til kylling eller kjøttrester. Nok til fire til seks personer.
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Brent stjerne
DETTE TRENGER DU
PERSONER500g
Høyrygg av storfe(For eksempel - bruk det du har av rester fra middagen i går)
2.5dl
100g
Smør(60 gram til deig, litt til steking)
2ss
5stk
Purreløk(Delt i 5 centimeter lange biter)
1.5dl
Kraft(1-2 dl kraft eller buljong)
0.5stk
Løk (kepaløk)(Finhakket)
2stk
Gulrot(Skrelt og finhakket)
1ts
Fennikelfrø(Knust i morter)
1ts
Karve(Tørket, knust i morter)
SLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Riv restekjøtt i små biter.
Ha smør, hvetemel og vann i en bolle. Kna det sammen til en fast deig – eller kjør sammen i en kjøkkenmaskin – dekk til og sett den i kjøleskapet.
Ha smør i en varm ildfast stekepanne, gjerne en litt mindre stekepanne. Sett bitene av purre tett i tett i pannen. Brun i fem minutters tid.
RESTEMAT: Purre tåler følge av kraftige smaker, og er perfekt å ha i ovnen med rester av gårsdagens middag.
Foto: Mette Randem