Brent purre med løyrom og hasselnøtter
Brent purre med løyrom og hasselnøtter
PURRENS INDRE LIV: Denne lange stilken har altså den vidunderlige egenskapen at den blir mildre, bedre og mer seg selv når den utsettes for brutal mishandling. Her ser du brent purre med løyrom og hasselnøtter.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tenn grillen.
Pensle purren med olje. Brenn purren rett på glørne i 12-15 minutter, avhengig av hvor varm grillen er. Du merker om purren er ferdig ved at den er helt myk.
La stå og dampe videre i egen varme i ti minutters tid før servering.
Bland sammen løyrom og rømme.
Ha melk i en bolle. Kjør med stavmikser og ha i litt og litt hasselnøttolje til du har en jevn, majonesaktig konsistens. Smak til med salt.
Du kommer til å få mer av denne blandingen enn du trenger til fire personer, så hvis du lager til åtte eller ti, trenger du ikke å øke mengden.
(God på sandwicher, potetsalat og som tilbehør til grilla fisk.)Bland sammen olje og eddik. Bruk blandingen til å pensle havsalaten.
Skjær purren åpen fra rot til topp. Krydre med salt. Bruk en saks til å klippe opp innholdet i mindre biter.
Fyll med nøtter, løyrom, nøtteoljeblandingen, havsalat og karse.
PURRENS INDRE LIV: Denne lange stilken har altså den vidunderlige egenskapen at den blir mildre, bedre og mer seg selv når den utsettes for brutal mishandling. Her ser du brent purre med løyrom og hasselnøtter.
Foto: Mette Randem