Brent purre med løyrom og hasselnøtter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Brent purre med løyrom og hasselnøtter

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Brent purre med løyrom og hasselnøtter

PURRENS INDRE LIV: Denne lange stilken har altså den vidunderlige egenskapen at den blir mildre, bedre og mer seg selv når den utsettes for brutal mishandling. Her ser du brent purre med løyrom og hasselnøtter.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (15 stemmer)
Normal 0 21 false false false NO-BOK JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Vanlig tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Dette er en gjenskapning av Even Ramsviks klassiske rett fra Ylajali. Even Ramsvik bruker fersk havsalat i originalretten. Dette kan du sløyfe hvis du ikke får tak i. Du kan eventuelt bruke tørket, eller annen tare (i små mengder) for å få ekstra havsmak. Bruk olje- og eddikblandingen uansett – retten trenger litt syrlighet. Hvis du ikke får tak i løyrom kan du bruke annen rogn, sikrogn eller ørretrogn. (Men hei snobb, det er ikke sikkert retten blir bedre av å bruke russisk kaviar.)Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Brent stjerne

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Tenn grillen.

  2. Pensle purren med olje. Brenn purren rett på glørne i 12-15 minutter, avhengig av hvor varm grillen er. Du merker om purren er ferdig ved at den er helt myk.

  3. La stå og dampe videre i egen varme i ti minutters tid før servering.

  4. Bland sammen løyrom og rømme.

  5. Ha melk i en bolle. Kjør med stavmikser og ha i litt og litt hasselnøttolje til du har en jevn, majonesaktig konsistens. Smak til med salt.

    Du kommer til å få mer av denne blandingen enn du trenger til fire personer, så hvis du lager til åtte eller ti, trenger du ikke å øke mengden.

    (God på sandwicher, potetsalat og som tilbehør til grilla fisk.)

  6. Bland sammen olje og eddik. Bruk blandingen til å pensle havsalaten.

  7. Skjær purren åpen fra rot til topp. Krydre med salt. Bruk en saks til å klippe opp innholdet i mindre biter.

  8. Fyll med nøtter, løyrom, nøtteoljeblandingen, havsalat og karse.

PURRENS INDRE LIV: Denne lange stilken har altså den vidunderlige egenskapen at den blir mildre, bedre og mer seg selv når den utsettes for brutal mishandling. Her ser du brent purre med løyrom og hasselnøtter.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN