Roastbiff med sennepssaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Roastbiff med sennepssaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Roastbiff med sennepssaus

DELIKATESSE: Roastbiff kan brukes som lunsj og som middag, spises kald eller varm, på skiva eller alene.

Foto: Den Store Kjøttboka / Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (77 stemmer)
Mørbrad er utmerket til å lage roastbiff. Det man ikke spiser opp med en gang, kan brukes som pålegg i dagene som kommer. Her benytter jeg meg av at mye kjøtt kommer vakuumert; jeg legger det i vannbad, som er samme prinsipp som ved den moderne sous videteknikken. Har du teknologien, kan du naturligvis bruke den, men det holder med et steketermometer og varmtvann fra springen. Jeg vender kjøttet i litt tørket steinsopp, det gir en dyp, deilig smak. Du kan også bruke annen sopp, eller den soppekstrakten som heter Sorte dråper, eller eventuelt noen dråper soyasaus. Her lager jeg en enkel sennepssaus ved å koke ut stekepannen. Du kan like godt servere med bearnés eller peppersaus.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Mørbrad storfe(ca. to kilo, vakumpakket)
1ss
Steinsopp(eller annen sopp, tørket)
2ss
Sjalottløk(finhakket)
0.5ts
Estragon(eller kjørvel, frisk)

SLIK GJØR DU

  1. Fyll vasken med vann som holder 60 grader. Ha den vakumpakkede mørbraden i vannet i 45–60 minutter. Fyll på med mer varmt vann etter hvert som temperaturen synker underveis. Hensikten med dette er egentlig å gjennomføre hele eller nesten hele varmebehandlingen på kontrollert nokså lav temperatur, slik at mørningen av kjøttet skjer så skånsomt som mulig uten å tørke det ut.

  2. Ta kjøttet ut av posen. Skyll det godt og tørk med kjøkkenpapir. Bland salt, pepper og sopp i en tallerken. Vend kjøttet i denne blandingen.

  3. Varm smør i en stekepanne, og brun mørbraden godt, først på høy varme, så på middels. Målet er en skikkelig stekeskorpe. Ta mørbraden ut når den har en kjernetemperatur på 58 grader. Dette tar ikke mer enn et kvarters tid, hvis den var skikkelig varm fra før. Bruk steketermometer.

  4. Ha kjøttet på en tallerken eller et fat. Hell over mesteparten av smøret.

  5. Ha løk i stekepannen, stek i 2 minutter, før du har i vin. Skrap rundt i pannen for å få med brunede kjøttrester. Rør inn sennep og crème fraîche og skru av varmen. Like før servering, rør inn friske urter.

DELIKATESSE: Roastbiff kan brukes som lunsj og som middag, spises kald eller varm, på skiva eller alene.

Foto: Den Store Kjøttboka / Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (77 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN