Roastbiff med sennepssaus
Roastbiff med sennepssaus
DELIKATESSE: Roastbiff kan brukes som lunsj og som middag, spises kald eller varm, på skiva eller alene.
Foto: Den Store Kjøttboka / Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Fyll vasken med vann som holder 60 grader. Ha den vakumpakkede mørbraden i vannet i 45–60 minutter. Fyll på med mer varmt vann etter hvert som temperaturen synker underveis. Hensikten med dette er egentlig å gjennomføre hele eller nesten hele varmebehandlingen på kontrollert nokså lav temperatur, slik at mørningen av kjøttet skjer så skånsomt som mulig uten å tørke det ut.
Ta kjøttet ut av posen. Skyll det godt og tørk med kjøkkenpapir. Bland salt, pepper og sopp i en tallerken. Vend kjøttet i denne blandingen.
Varm smør i en stekepanne, og brun mørbraden godt, først på høy varme, så på middels. Målet er en skikkelig stekeskorpe. Ta mørbraden ut når den har en kjernetemperatur på 58 grader. Dette tar ikke mer enn et kvarters tid, hvis den var skikkelig varm fra før. Bruk steketermometer.
Ha kjøttet på en tallerken eller et fat. Hell over mesteparten av smøret.
Ha løk i stekepannen, stek i 2 minutter, før du har i vin. Skrap rundt i pannen for å få med brunede kjøttrester. Rør inn sennep og crème fraîche og skru av varmen. Like før servering, rør inn friske urter.
DELIKATESSE: Roastbiff kan brukes som lunsj og som middag, spises kald eller varm, på skiva eller alene.
Foto: Den Store Kjøttboka / Mette Randem