Trines matblogg thaisuppe med kylling og red curry
Trines matblogg thaisuppe med kylling og red curry
TRINES MATBLOGG: Thaisuppe med kylling og red curry var den mest populære middagsretten på Trine Sandbergs blogg i 2016.
Foto: trines matbloggDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt opp alle ingrediensene som nevnt over, slik at du har det meste klart før du setter i gang.
Stek kyllingen raskt i litt nøytral olje, og legg til side (den skal ikke være gjennomstekt).
Fres sjalottløk, paprika, gulrøtter og etter hvert hvitløken i litt olje, til løken er blank og myk. Legg grønnsakene til side.
Ha ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og kyllingkraft. Tilsett også grønnsakene og gi det hele et oppkok. Smak til med sukker, fishsauce og soyasaus, og la suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.
Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter kyllingbitene og la dem trekke med ca. 3 minutter, til de er gjennomkokt.
Gi retten et dryss av grovt hakket koriander eller thaibasilikum rett før servering. Serveres med jasminris eller nudler.
TRINES MATBLOGG: Thaisuppe med kylling og red curry var den mest populære middagsretten på Trine Sandbergs blogg i 2016.
Foto: trines matblogg