Nudler
Nudler
Oppbevaring
Holdbarhet
- Ukjent.
Opprinnelse
- Asia
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
358.6
Proteiner
12
Fett
2
Karbohydrater
72.6
Norsk sesong
Nudler, matvare laget av ulike typer mel: hvete, bokhvete eller ris. En viktig del av kostholdet over store deler av verden, særlig i Asia. I motsetning til pasta produseres hvetenudler av vanlig brødhvete som blandes med vann og salt til en deig som valses ut og kuttes i ønsket lengde.
Hvetenudler produseres i to hovedtyper: hvite salte nudler som særlig brukes i Japan, Korea og Nord-Kina, og gule alkaliske nudler som brukes i Malaysia, Singapore, Indonesia, Thailand, Taiwan, Hong Kong, Sør-Kina og Japan. Nudlene blir omsatt både ferske, kokte (våte) eller tørket på forskjellige måter og med ulik grad av forkoking som «hurtignudler», til bruk i f.eks. supper.