Nudler

Nudler

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Asia

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      358.6
      Proteiner
      12
      Fett
      2
      Karbohydrater
      72.6

    Norsk sesong

      Nudler, matvare laget av ulike typer mel: hvete, bokhvete eller ris. En viktig del av kostholdet over store deler av verden, særlig i Asia. I motsetning til pasta produseres hvetenudler av vanlig brødhvete som blandes med vann og salt til en deig som valses ut og kuttes i ønsket lengde. Hvetenudler produseres i to hovedtyper: hvite salte nudler som særlig brukes i Japan, Korea og Nord-Kina, og gule alkaliske nudler som brukes i Malaysia, Singapore, Indonesia, Thailand, Taiwan, Hong Kong, Sør-Kina og Japan. Nudlene blir omsatt både ferske, kokte (våte) eller tørket på forskjellige måter og med ulik grad av forkoking som «hurtignudler», til bruk i f.eks. supper.