Ramen Teriyaki med kyllingbryst Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
40min

Ramen Teriyaki med kyllingbryst

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
40min

Ramen Teriyaki med kyllingbryst

SMAKFULL: Koriander- og pepperfrø gir denne ramenbollen spennende smak og aroma.

Foto: Elisabeth Dalseg

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.8 (11 stemmer)
En ramen skal alltid serveres rykende varm, ha miso eller soyasaus i bunnen av serveringsbollen, deretter kraft, nudler og til slutt kjøtt og grønnsaker. Når det gjelder ramen, står kokken fritt til å eksperimentere med både forskjellige råvarer og oppskrifter. Dette er ramen med terryaki.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Suppe

1ts
Chili(finhakket)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)

Topping

400g
Koriander(frisk)
1stk
Gulrot(skåret i tynne skiver)

Kyllling

4stk
Kyllingbryst(med skinn)
4ss
Soyasaus(mørk soyasaus)
Salt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Knus pepperkorn og korianderfrø og gni miksen inn i kyllingen.

  2. Stek deretter kyllingen med skinnet ned på medium varme i en stekepanne. Stek i fem minutter til skinnet er brunt. Hell kraften etter stekingen i en gryte og snu kyllingen.

  3. Hell teriyakisausen og soyasausen over kyllingen og stek på høy varme i ett minutt. Deretter sett kyllingen inn i ovnen og stek i cirka fem minutter til den er gjennomstekt.

  4. Skjær kyllingen i tynne skiver.

  5. Kok opp kraften og hell deretter i sesamolje, chili og korianderen og la det småkoke i fem minutter.

  6. Hell kraften over i en skål og legg nudler, kyllingbryst og det du ønsker av topping i suppen. Server rykende varm!

SMAKFULL: Koriander- og pepperfrø gir denne ramenbollen spennende smak og aroma.

Foto: Elisabeth Dalseg

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.8 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN