Bonderamen
Bonderamen
KRAFTFULL: Ingefær gir denne ramenbollen en herlig spiss.
Foto: Elisabeth DalsegDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Putt ferdigskårede gulerøtter, vårløk og ingefær i en stekepanne og stek med olje og salt på lav varme i 15 min.
Legg hele kyllingen, grønnsakene og kraften etter stekingen i en gryte og hell på ca 2 liter vann. La det koke i 1 time uten lokk.
Ta ut kyllingen og legg den i en bakebolle, hell litt kraft over og la den kjøle seg ned. Deretter ben ut kyllingen og skjær opp bryst og lår i 1cm tykke skiver.
Bruk dørslag og fjern evt grønnsaksrester. Tilsett en liter vann og kok opp suppen.
Fyll en kjele med vann og legg eggene i. etter at vannet har begynt å koke la eggene ligge i gryten i to minutter. Deretter ta eggene ut av kjelen og ta av skallet.
Tilbered nudler etter anvisning på pakken. Hakk vårløk i tynne skiver og dryss over suppen.
Skjær av bunnen på Pak Choi buntene og legg 1-2 blader på toppen av suppen. Klipp opp et noriflak i strimler og legg dette i suppen.
En neve bønnespirer og gulerøtter skåret i tynne strimler kan også serveres med suppen hvis ønskelig.
Tilberedning av retten i suppeskål: Hell først litt soyasaus eller misopaste i bunn av skålen, deretter kraft og til slutt legg nudler, kylling og topping over nudlene. Serveres RYKENDE VARM.
KRAFTFULL: Ingefær gir denne ramenbollen en herlig spiss.
Foto: Elisabeth Dalseg