Ramen med nakkekoteletter
Ramen med nakkekoteletter
KLASSISK: Sake og soyasaus gir denne ramenbollen en ekstra spiss.
Foto: Elisabeth DalsegDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt shiitakesoppen i skiver. Ha litt olje i pannen og brun kotelettene på hver side. Tilsett sake, soyasaus, sopp og sukker.
Hell vann i pannen slik at det dekker kjøttet og la det småkoke til væskemengden er halvert.
Fyll en kjele med vann og legg eggene i. etter at vannet har begynt å koke la eggene ligge i gryten i to minutter. Deretter ta eggene ut av kjelen og ta av skallet. Når væskemengden er ferdig redusert, legg eggene i stekepannen sammen med kjøttet og soppen og snu de av og til for å få en jevn farge. La eggene ligge 3-5 minutter til du ser at eggehviten har blitt farget.
Tilbered nudler etter anvisning på pakken. Ta ut eggene og nakkekotelettene fra stekepannen og hell suppen over i en gryte. Tilsett resten av vannet og kok opp.
Hell, den kokende suppen i store dype suppeskåler og deretter tilsett nudler. Skjær nakkekottelettene i skiver og del eggene i to og plasser egg og kjøtt i suppeskålen.
Hakk vårløk i tynne skiver og dryss over suppen til slutt. Spis umiddelbart etter servering mens suppen er rykende varm.
KLASSISK: Sake og soyasaus gir denne ramenbollen en ekstra spiss.
Foto: Elisabeth Dalseg