Ramen med egg og salt svineknoke Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
4t

Ramen med egg og salt svineknoke

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
4t

Ramen med egg og salt svineknoke

KRAFT: Ramen er fantastisk mat, men ikke høytidelig mat. Millioner av mennesker spiser ramen hver dag, til lunsj, middag eller nattmat, på vei hjem fra jobb, eller på vei hjem fra fylla. Her ramen med egg og svineknoke.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (291 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Verdens mest populære suppe er ikke egentlig en suppe Dette er en fra-grunnen-oppskrift på ramen. Og den er, hvis jeg kan si det selv, jævlig tungvint. Som formildende omstendighet kan jeg anføre at mesteparten av tiden er passiv. Du trenger ikke å stå ved siden av gryta mens den koker i allverdens tid. Og det er ingen fare om du glemmer kraften i timevis. (Er du redd for å gå fra gryta på platen, sett den i ovnen på 100 grader i stedet.) Hvis du, mot formodning, synes at dette er en altfor lite krevende oppskrift, kan du med fordel supplere med kumbu, katsuobushi og mirin. Hvis du ikke vet hva det er, klarer du deg uten. (Til min store overraskelse fant jeg både miso, soba og mirin i min lokale grønnsaksbutikk. Men det krevde litt leting.)   Husk at det er mulig å lage mange ulike varianter, så hvis ett element mangler, kan du klare deg uten. Eller kombiner denne oppskriften med den enkle oppskriften under. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Kraften

2stk
Kyllinglår(eller en høne)
1stk
Svineknoke(røkt, eller 200 gram bacon og svinebuljong etter smak)
100g
Shiitakesopp(tørket eller 200 gram fersk)
1stk
Purreløk(eller fire vårløk)
2stk
1dl
Sake(eventuelt 3 spiseskjeer riseddik)
2ss
Miso(konsentrert)

Til servering

500g
Nudler(Sobanudler, helst brede)
8stk
Egg(hakket)
2ts
Ingefær(revet)

SLIK GJØR DU

  1. Del høna i biter og brun i en gryte sammen med svineknoken. Brun så lenge du gidder – hent fram mest mulig smak. Hell over vann så det dekker. Mos shitakesoppen i en blender og tilsett kraften. Riv gulrot og finhakk purre og ha oppi. La småkoke i 2-4 timer. Smak til med miso og sake. Sil kraften. Ta vare på svineknoken.

  2. Riv svinekjøttet i små biter. Kok eggene i 4-5 minutter. Skyll i kaldt vann.

  3. Skrell – men pass på at de ikke revner. (Plommen skal først renne ut når du begynner å spise.)

  4. Kok nudlene etter anvisning på pakken – gjerne ett minutt kortere. Skyll i kaldt vann.

  5. Ha nudler i boller. Hell over kraft, ha i egg, biter svin, ingefær og vårløk. 

KRAFT: Ramen er fantastisk mat, men ikke høytidelig mat. Millioner av mennesker spiser ramen hver dag, til lunsj, middag eller nattmat, på vei hjem fra jobb, eller på vei hjem fra fylla. Her ramen med egg og svineknoke.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (291 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN