Ramen med egg og salt svineknoke
Ramen med egg og salt svineknoke
KRAFT: Ramen er fantastisk mat, men ikke høytidelig mat. Millioner av mennesker spiser ramen hver dag, til lunsj, middag eller nattmat, på vei hjem fra jobb, eller på vei hjem fra fylla. Her ramen med egg og svineknoke.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERKraften
SLIK GJØR DU
Del høna i biter og brun i en gryte sammen med svineknoken. Brun så lenge du gidder – hent fram mest mulig smak. Hell over vann så det dekker. Mos shitakesoppen i en blender og tilsett kraften. Riv gulrot og finhakk purre og ha oppi. La småkoke i 2-4 timer. Smak til med miso og sake. Sil kraften. Ta vare på svineknoken.
Riv svinekjøttet i små biter. Kok eggene i 4-5 minutter. Skyll i kaldt vann.
Skrell – men pass på at de ikke revner. (Plommen skal først renne ut når du begynner å spise.)
Kok nudlene etter anvisning på pakken – gjerne ett minutt kortere. Skyll i kaldt vann.
Ha nudler i boller. Hell over kraft, ha i egg, biter svin, ingefær og vårløk.
KRAFT: Ramen er fantastisk mat, men ikke høytidelig mat. Millioner av mennesker spiser ramen hver dag, til lunsj, middag eller nattmat, på vei hjem fra jobb, eller på vei hjem fra fylla. Her ramen med egg og svineknoke.
Foto: Mette Randem