Nudler med grønne søyabønner, sesam og sopp Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Nudler med grønne søyabønner, sesam og sopp

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Nudler med grønne søyabønner, sesam og sopp

BØNNESTUND:  Soyabønner er godt, næringsrikt, billig og miljøvennlig — så lenge de brukes som menneskemat.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (84 stemmer)
Dette er en slik typisk rett hvor det er lett å slenge i intetsigende kylling- eller svinekjøtt, men resultatet blir bedre med grønne soya-bønner. Det beste er å kjøpe dem frosne og ferdig skrelt. Du kan ta dem rett fra fryseren til det kokende vannet. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
300g
Soyabønner(Frosne)
1stk
Løk (kepaløk)(I skiver)
100g
Shiitakesopp(Eller annen smakfull sopp)
1ts
Ingefær(Fersk, revet)
2fedd
Hvitløk(Knust)
4stk
Vårløk(I biter)
2stk
Gulrot(I staver)

Til servering

1stk
Rød chili(Finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Kok nudler etter anvisning på pakken.

  2. Mariner løken i limesaft.

  3. Stek soppen i olje i 3-4 minutter på høy varme sammen med ingefær og hvitløk.

  4. Ha i vårløk, gulrot og soyabønner og stek under stadig omrøring i fire-fem minutter, til soyabønnene er ferdig kokt.

  5. Ha i soyasaus og sesamolje.

  6. Skru av varmen. Vend inn nudler og løk.

  7. Dryss over chili og nøtter.

BØNNESTUND:  Soyabønner er godt, næringsrikt, billig og miljøvennlig — så lenge de brukes som menneskemat.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (84 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN