nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Kylling khao soi
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Kylling khao soi
Kylling khao soi gryte med karri, ingefær og nudler
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
3fedd
1skiver
Ingefær(cirka 2 cm)
2ss
2stk
3ss
3stk
Kyllingbryst(eller lår, i biter)
1boks(er)
2stk
Kyllingkraft (hønsebuljong)(terning)
1ss
Fiskesaus (Fish sauce)(nam pla)
1ts
1pakke(r)
Nudler(av egg)
0.5stk
1pakke(r)
1stk
SLIK GJØR DU
Kjør chili, hvitløk, ingefær, karri og sjalottløk sammen i en kjøkkenmaskin. Ha eventuelt i litt vann for å få ingrediensene til å blande seg.
Stek blandingen i noen minutter, til den begynner å dufte. Ha i kokosmelk, nam pla, brunt sukker, buljong og kyllingbiter. Dekk med vann. La det koke i omtrent 30 minutter eller lenger.
Ha i eggnoodler og la de koke ferdig før servering. Server med friske bønnespirer, finhakket rødløk og smak til med limesaft.