
Joikakaker med reinkjøtt
Joikakaker med reinkjøtt
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kvern reinsdyrkjøttet i en kjøttkvern. Ha gjerne kjøttet litt grovt, det er godt i joikakakene!
Ha det kvernede kjøttet i en kjøkkenmaskin og kjør sakte, ha først i salt, så pepper. Ha deretter i egget og potetmelet, spe på med fløte.
Sett en bolle med kaldt vann ved siden av deg. Form kakene men en fuktig skje, som du dypper i bollen.
Stek joikakakene i en varm stekepanne med litt smør og olje. Stek på begge sider i ca 5 min og lag en prøve-kake som test først. Smak, stek en til og smak mere før du peiser på med resten.
La kakene trekke ferdig i sausen ca 10-15 min.
Husk at når man lager reinkjøtt må man ikke bruke for mye krydder og andre smaker. Reinkjøtt er så godt i seg selv at man må ikke ødelegge den gode viltsmaken.
Fres løk blank i en kjele, ha i einebær og stjerneanis, tilsett kraft og kok in til cirka halvparten.
Ha i fløte, brunost og tyttebær.
La koke i ca 10 min og smak til med salt og nykvernet pepper. Siles før kakene has i.
Serveres med rotgrønnsaker etter eget ønske. Sopp og rosenkål er også godt til.